Sömnapnéutredning

Obstruktiv sömnapné är en vanligt förekommande men ofta odiagnostiserad sjukdom. Sömnapné innebär att du får korta, upprepade andningsuppehåll när du sover. Att leva med obehandlad sömnapné kan vara frustrerande, både för dig själv men också för en eventuell partner. Sjukdomen kan påverka livskvaliteten genom att inte känna sig utvilad trots en hel natts sömn, nedsatt koncentrationsförmåga och huvudvärk, men kan även ge långsiktiga effekter på hjärta och blodkärl.

 

Vi utreder sömnapné i din hemmiljö genom att levererar en mätutrusting till dig som registrerar dina sömnmönster samt din andning och syrehalt i blodet. Mätutrustningen använder du under en natt och därefter returneras utrustningen tillbaka till oss för analys.

 

Registreringen analyseras av vårt sömnteam under ledning av specialistläkare och svaret får du inom en vecka. Visar det sig att du har obstruktiv sömnapné kommer du bli erbjuden ett digitalt besök hos en av våra läkare. 

 

Väntetiderna i landet för en sömnapnéutredning varierar. Önskar du omgående få hjälp, oavsett var i Sverige du bor, finns möjlighet att boka en sömnapnéutredning hos oss som du själv bekostar. Du behöver inte fysiskt besöka oss i vården utan vi ser till att den utrustning du behöver för din utredning skickas hem till dig så att du kan genomföra utredningen i din hemmiljö. Din sömn är viktig . Klicka här för att se pris och beställa en sömnapnéutredning.

 

Om du bor i Region Stockholm kan du även komma till oss genom remiss. Då tar du först kontakt med exempelvis din husläkare eller vårdcentral, som i sin tur skickar en remiss om du bedöms vara aktuell för en utredning. Välkommen att besöka vår hemsida för mer information.

 

 

 

 

 

 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen